Yüz gençleştirme

BOTOX Uygulamaları

Yüzdeki mimik kaslarının kullanımı ki bu kaçınılmazdır, cildin yaşlanması, dış etkenler ve daha birçok etkenler yüz bölgesinde kırışıklıklara yol açmaktadır. Botox alttaki mimic kaslarını 4-6 ay arasında geçici felç ederek bu kırışıklıkların yumuşamasını veya ortadan kaldırılmasını sağlar. Günümüze kadar ciddi yan etkisi bildirilmemiştir. Tek başına kullanılabileceği gibi dolgu maddeleri ile kombine veya yüz estetik ameliyatları ile de beraber kullanılabilir. Uzman ellerde mimik kaslarının lokalizasyonlarına göre doğru dozda yapılması istenmeyen yan etkiler ki göz kapağı düşmesi, asimetrik yüz görünümü vb. yan etkiler oluşmasını sağlar. Nerede botox nerede dolgu maddesi kullanılacağını plastik cerrah tecrübesi ile karar verir ve uygular.     Yaşlanmayla birlikte yüzümüzde belirginleşen mimiklerimiz sonrasında oluşan kırışıklıklar, çizgiler botoxla giderilebilir. Mimik kasları bir süreliğine felç edilir. Kasların kasılması önlenir, 4-8 ay arası etkisi gözlenir. Ancak etki süresi hastadan hastaya göre farklılık gösterir.   Botolinium toksini (Botox® ve Dysport® ) uygulamalarında önemli olan nokta hastanın istemediği kırışıklıkları ortadan kaldırırken mimik hareketlerini korumak ve donmuş yüz yaratmamaktır. Hastalarımda 2-3 hafta sonra kesinlikle kontrol muayenesi yapıp gerekli ise ek dozlar yapıyorum.

Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu bence hem estetik hem rekonstrüktif cerrahide önü açık olan ve şu anda bile çok tatmin edici sonuçlar veren bir uygulamadır. Çünkü yağ uygulamalarında belli oranda kayıp gerçekleşse de tekrarlayan uygulamalarla istenen hacme rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Hyalurinik asit türevi dolgu maddelerinden en önemli farkı bu vücudumuzun kendi dokusudur ve onu yabancı kabul etme ve yıkıp parçalama gibi bir işleme uğratmaz ve bir kez bu yerleştirildiği yerde yağ dokusu kabul gördüğünde hastanın yaşamı boyunca orada kalır. Hatta hasta kilo alıkça bu bölgede hacmini genişletir kilo verince de aksi şekilde hareket eder.

Özellikle estetik cerrahide zamanla volumunu kaybeden yüz bölgesinde gençliğin görüntüsü olan yüzdeki kalp şekli ki elmacık kemikleri kısımları dolgun çene ucuna doğru incelen görüntü yerine kutu şekline bırakır. Burada ise elmacık kemikleri üzerindeki yağ dokusu volumunu kayıp etmiş veya aşağı doğru yer değiştirmiştir. İşte cilt dokusunda fazla bir sarkma olmayan bayanda bu yağ enjeksiyonları ile hastaya genç bir görünüm sağlama şansı vardır. Ayrıca enjekte edilen yağın cildi gençleştirici etkisi olduğu bilinmektedir.

Rekonstrüktif cerrahide benim en sık kullandığım hasta grubu meme rekonstrüksiyonu yapılan hastalardır. Bunlarda memenin üst kısmı yapılan ameliyatlara rağmen dolgun bir hal almayabilmektedir. İşte bu bölgeye yapılan bir kaç yağ enjeksiyonu ile istenen estetik sonuca rahatlıkla ulaşılabilinir.

Yukarıda sadece birkaç örneğini verdiğim bu tedavi metodu daha birçok estetik ve rekonstrüktif cerrahide başarı ile ve güvenle kullanılabilmektedir.

Dolgu Uygulaması

Dolgu yöntemi son zamanlarda ülkemizde popülerlik kazanan estetik dışı uygulamalardan biridir. Yaşlanma, güneşin yıpratıcı etkisi, kimyasal maddeler vb maruz kalınan durumlar sonucu cildimizde kırışıklıklar ve deformasyonlar meydana gelmektedir.

  • Bu tür şikayetlerin giderilmesi için “dolgu malzemeleri” kullanılmaktadır. Pratik, ağrısız, kolay ve hızlı uygumalar olması nedeni ile de ayrıca tercih edilmektedirler. Dolgu malzemeleri çeşitli olmak ile birlikte en bilinen çeşitleri; geçici ve kalıcı dolgulardır.

Dolgu Nasıl Yapılır ?

Dolgu malzemeleri ile hastanın şikâyetçi olduğu bölgeye uygulama yapılır ve rahatsızlık veren durumlar giderilir. Dolgu malzemeleri sayıca fazla ve çeşitlidir. Genellikle vücutta bulunan maddelerden veya bu yapısal maddelerin yerine konabilen kimyasal maddelerden oluşmaktadırlar. Günümüzde ise en yaygın şekilde uygulanan dolgu maddesi hyaluronik asit’(HA) tir. Hyaluronik asit, insan vücudunda bulunan bir maddedir. Cildin dolgun, parlak ve gergin görünmesini sağlar.

Dolgu Ne Kadar Kalıcı ?

Kalıcılığı 6 – 12 ay arasında değişmek ile birlikte kişiden kişiye farklılık gösterir. Uygulama ve uygulanan malzeme güvenliği açısından tecrübeli bir plastik cerrah tercih edilmelidir.

Hyaluronik asit uygulamasının faydaları;

  1. Kırışıkları azaltır.
  2. Canlı ve gergin bir görünüm sağlar.
  3. İnsan vücudunda yer alan bir proteindir.
  4. Basit, pratik ve kontrollü ilerleyen bir uygulamadır.
  5. Yaşlanmayı geciktirir.
  6. Cildi nemlendirir.

Dolgu işleminin olası yan etkileri;

  1. Alerjik reaksiyon (nadir)

Göz Altı Işık Dolgusu

Hyalünarik asit içermektedir, bu sayede ışık dolgusu verildiği alana yayılarak içeriğindeki vitamin ve antioksidanlar sayesinde gözaltı morluklarına da iyi gelir.

Gözaltı ışık dolgusuyla, yanak ve göz altları arasındaki çöküklükler torbalanmalar düzeltilir ve daha dinç bir bakış elde edilir. Bu dolgunun uygulanması diğer dolgu uygulamalarına göre özellik gösterir. Dolgu, kemiğin hemen üzerindeki cilt altı dokusuna enjekte edilir, içeriğinde lokal anestezik olduğundan dolayı ağrı, acı oluşturmaz. İğnelerin morarma ve şişme yapması nedeniyle göz altı dolgusu kanülle yapılmalıdır. Kanülün ucu künt olduğu için morarma etkisini ortadan kaldırır. Uygulama sonucunda hemen farkedilir, 2 hafta sonra kontrolü yapılır. Kalıcılığı hastadan hastaya göre değişmekte olup ortalama 1,5 yıl kalıcılığı olduğu söylenebilir.



Şakak Dolgusu Nedir, Ne Kadar Kalıcıdır ?

Yaşlanmayla birlikte oluşan doku kayıpları dolgu ile tamamlanabilir. Alında, şakak bölgesinde doku kayıpları kaşı düşük gösterebilir. Şakak bölgesine doğru dolgu uygulaması yapılarak minimal kaş kalkması ve dinç bakışlar elde edebiliriz. Kalıcılığı ortalama 1 yıl kadardır.

Burun Dolgusu

Burun dolgusu, burnunun görüntüsünden memnun olmayan kişiler için geçici süre de olsa estetik olarak daha kabul edilebilir bir görünüme kavuşmalarına yardımcı olabilir.

Aşağıdaki videoda burun dolgusu işlemini görebilirsiniz;

Mezoterapi Uygulaması

Mezoterapi, çeşitli bitki özlerinin, vitaminlerin, minerallerin ve amino asitlerin vb karışımlarının ağrısız enjeksiyonlarla intradermal (deri altı) veya subdermal (deri içi) verilmesi yöntemi olarak tanımlanmaktadır. Yunanca orta anlamına gelen “mesos” ve tedavi anlamına gelen “therapia” kelimelerinin birleşiminden oluşur ve derinin orta kısmının tedavisi anlamına gelmektedir. İlk kez Dr. Michel Pistor tarafından 1952 yılında uygulanmıştır. Amaca uygun olarak içeriği seçilen bu ilaç karışımlarının derinin orta tabakasındaki kılcal damarlara ulaşarak beklenen etkiyi gösterdiği varsayılmaktadır.

Pistor’un tarif ettiği şekilde “az hacimde, çok seferde ve doğru yere” yapılan uygulamalar mezoterapinin en önemli esaslarındandır. Deri altına doğru 4 mm derinliği geçmeyecek şekilde aralarında 1-4 cm olan noktalara seri enjeksiyonlar yapılır ve işlem haftalık veya aylık olarak tekrar edilir. Fransız Tıp Akademisi 1983 yılında mezoterapiyi tanımış ve geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul etmiştir.

Yüzün estetik girişimleri, cerrahi dışı uygulamalardan yüz nakline kadar uzanan yüzümüzün görünümünü iyileştiren bir çok uygulamayı kapsar. Yüz nakli yapmış ve o bölgenin anatomisine oldukça hakim olan bir doktor olarak söylemek isterim ki; mezoterapi yüzün cilt katmanı için oldukça faydalı bir cerrahi dışı uygulamadır.

Mezoterapi, yılların getirdiği yaşlanmaya bağlı veya güneş ve dış etkenlerin sonucunda oluşan yüzünüzdeki ince kırışıklıklar ve renk değişikliği için uygun tedavilerden biridir.

Mezoterapi ile cilt altına verilecek çeşitli uygulamalar cildin parlaklığını, kalitesini ve pürüzsüzlüğünü arttırırken bunları kollajen ve elastin sentezini arttırarak sağlamaktadır.

Bu nedenle mezoterapi, yüz estetiğinin ayrılmaz cerrahi dışı uygulamalarından biridir.

 

 

Mezoterapi Hangi Amaçlarda kullanılır ?

Estetik amaçlı kullanım alanları içinde; bölgesel zayıflama, sellülit tedavisi, skar revizyonları, saç kaybı, akne problemleri, cilt gençlendirme, kırışıkların giderilmesi, deri sonitesinin sağlanması sayılabilmektedir. Enjeksiyonların takiben deri altı ve scarpa fasyası üzerindeki yağların eriyerek dolaşım üriner sisteme taşınarak elimine olacağı söylenmektedir.

Mezoterapi uygulama yöntemleri

  1. Nokta Tekniği
  2. Napaj Tekniği
  3. Epidermik Teknik
  4. Mesagun ile Mezoterapi
  5. Dermoeller ile Mezoterapi

Olarak sıralanabilir.

Mezoterapi Olası Yan Etkileri Nelerdir ?

  1. Alerjik reaksiyonlar
  2. Vagal sendromlar
  3. Likeniod erupsiyonlar
  4. Enfeksiyonlar

sayılabilmektedir.

Merhabalar. Size nasıl yardımcı olalım ?