Mezoterapi

Mezoterapi Nedir ?

Mezoterapi, çeşitli bitki özlerinin, vitaminlerin, minerallerin ve amino asitlerin vb karışımlarının ağrısız enjeksiyonlarla intradermal (deri altı) veya subdermal (deri içi) verilmesi yöntemi olarak tanımlanmaktadır. Yunanca orta anlamına gelen “mesos” ve tedavi anlamına gelen “therapia” kelimelerinin birleşiminden oluşur ve derinin orta kısmının tedavisi anlamına gelmektedir. İlk kez Dr. Michel Pistor tarafından 1952 yılında uygulanmıştır. Amaca uygun olarak içeriği seçilen bu ilaç karışımlarının derinin orta tabakasındaki kılcal damarlara ulaşarak beklenen etkiyi gösterdiği varsayılmaktadır.

Pistor’un tarif ettiği şekilde “az hacimde, çok seferde ve doğru yere” yapılan uygulamalar mezoterapinin en önemli esaslarındandır. Deri altına doğru 4 mm derinliği geçmeyecek şekilde aralarında 1-4 cm olan noktalara seri enjeksiyonlar yapılır ve işlem haftalık veya aylık olarak tekrar edilir. Fransız Tıp Akademisi 1983 yılında mezoterapiyi tanımış ve geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul etmiştir.

Yüzün estetik girişimleri, cerrahi dışı uygulamalardan yüz nakline kadar uzanan yüzümüzün görünümünü iyileştiren bir çok uygulamayı kapsar. Yüz nakli yapmış ve o bölgenin anatomisine oldukça hakim olan bir doktor olarak söylemek isterim ki; mezoterapi yüzün cilt katmanı için oldukça faydalı bir cerrahi dışı uygulamadır.

Mezoterapi, yılların getirdiği yaşlanmaya bağlı veya güneş ve dış etkenlerin sonucunda oluşan yüzünüzdeki ince kırışıklıklar ve renk değişikliği için uygun tedavilerden biridir.

Mezoterapi ile cilt altına verilecek çeşitli uygulamalar cildin parlaklığını, kalitesini ve pürüzsüzlüğünü arttırırken bunları kollajen ve elastin sentezini arttırarak sağlamaktadır.

Bu nedenle mezoterapi, yüz estetiğinin ayrılmaz cerrahi dışı uygulamalarından biridir.

Mezoterapi Uygulaması

Mezoterapi Hangi Amaçlarda kullanılır ?

Estetik amaçlı kullanım alanları içinde; bölgesel zayıflama, sellülit tedavisi, skar revizyonları, saç kaybı, akne problemleri, cilt gençlendirme, kırışıkların giderilmesi, deri sonitesinin sağlanması sayılabilmektedir. Enjeksiyonların takiben deri altı ve scarpa fasyası üzerindeki yağların eriyerek dolaşım üriner sisteme taşınarak elimine olacağı söylenmektedir.

Mezoterapi Uygulama Yöntemleri

  1. Nokta Tekniği
  2. Napaj Tekniği
  3. Epidermik Teknik
  4. Mesagun ile Mezoterapi
  5. Dermoeller ile Mezoterapi

Olarak sıralanabilir.

Mezoterapi Olası Yan Etkileri

  1. Alerjik reaksiyonlar
  2. Vagal sendromlar
  3. Likeniod erupsiyonlar
  4. Enfeksiyonlar

Yüz Mezoterapisi Nedir ?

Yüz mezoterapisinde kullanılan ilaçlar, cildin içine ve deri altına direkt olarak uygulanır.  Yüz mezoterapisi, cildi yenileyen, kırışıkları azaltan ve ciltteki sarkmaları önleyen faydalı bir işlemdir.

Mezoterapi yönteminde cildi yenileyen hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve amino asitler minik iğnelerle yüze uygulanır. Mezoterapinin içindeki faydalı bileşenler cildin kolajen ve elastin üretiminin artmasına, cildin nem miktarının artmasına ve cildin yenilenmesine yol açar.

Mezoterapinin Yan Etkileri Nelerdir ?

Cildi matlaşmış ve solgun görünen kişiler mezoterapi işlemi sayesinde donuk ciltlerine parlaklık katabilir. Cildi sarkmış ve yoğun kırışıklıklara sahip olan kişiler bu işlemle cilt elastikiyetini arttırabilir, cildin yaşlanmasını erteleyebilir. Bunların yanı sıra mezoterapi sigara içen kişilere de uygundur. Sigara tüketiminin ciltte yarattığı hasarı önlemek ve tedavi etmek için mezoterapi ilaçlarından yardım alabilirsiniz. Enjeksiyon bölgesinde geçici kızarıklıklar ve morarmalar oluşabilir. Bu bir sorun teşkil etmez çünkü kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmadığından bu etkiler 1-2 gün içinde kendiliğinden kaybolur.

Yaz tatilinden önce güneş zararlarının etkisini önlemek veya tatil sonrası güneş izlerini tedavi etmek için mezoterapi yaptırabilirsiniz. Sivilce izleri, yara ve yanık izleri de mezoterapi ile tedavi edilebilir.

Mezoterapi Nasıl Uygulanır ?

Mezoterapi uygulamasından önce cilt temizlenir ve dezenfekte edilir. İşlemden yarım saat önce anestezik krem sürülmesi önerilir. Yüz mezoterapisinde hazırlanan karışımlar oldukça küçük ve ince iğnelerle cilt içine veya ihtiyaç dahilinde cilt yüzeyine enjekte edilir. Mezoterapi sonrasında cilt daha genç ve dinlenmiş görünür. Cildin elastikiyeti artar ve ciltteki sarkmalar toparlanır. Kişinin yüzündeki kırışıklıklar mezoterapi sayesinde azaltılır ve cilde daha aydınlık bir görünüm kazandırılır.

Mezoterapi Ne Sıklıkla Uygulanmalıdır ?

Mezoterapi uygulaması ilk etapta 1-4 hafta aralıklarla uygulanmalıdır. 3-6 seans tamamlandıktan sonra 3-6 ayda bir tekrar mezoterapi seansı yapılabilir. Yüz mezoterapisinin sonuçları ikinci seanstan sonra gözle görülebilir derecede olacaktır.

Mezoterapi Tedavisinde Cevap Ne Kadar Sürede Alınır ?

Tedaviye cevap; problemin şiddetine, kişinin yaşına ve cilt yapısına bağlı olmakla birlikte genellikle 2. veya 3. seanstan sonra görülmeye başlar.

Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Mezoterapi seanslarından önce ve sonra aspirin gibi kanı sulandıran ilaçlar kullanılmamalıdır. Mezoterapi seansından sonra, uygulama yapılan bölgeye yaklaşık 10-15 saat su değdirilmemelidir. Kot, dar pantolon gibi vücudu saran pantolonlar giyilmemesi tavsiye edilir. Mezoterapi seanslarından sonra 48 saat zorlu hareketler, 10-15 saat banyo ve makyaj yapılmamalıdır.

Hangi Durumlarda Mezoterapi Uygulanmaz ve Uygulanması Sakıncalı Olur ?

Mezoterapinin aşağıda verilen durumlarda uygulanmaması önerilir. Bu durumlar:

  • Gebelerde
  • Süt veren annelerde
  • İnme (felç) geçmişi olanlarda
  • İnsülin bağımlı diabetes mellitus (şeker hastalığı) olanlarda
  • Kanser hastalarında
  • Kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlarda
  • Kullanılacak ilaçlardan herhangi birisine karşı alerjik reaksiyon geçirme riski olanlarda
  • Ürtiker hastalarında
  • Birden fazla ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunan insanlarda mezoterapi

Gözaltı Aydınlatma Mezoterapisi

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi nedir?

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi, göz çevresini canlandırmak için özel hazırlanmış bazı bitki, antioksidan ve vitaminlerinden oluşan kokteylin uygulandığı özel bir mezoterapi çeşididir.

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi kimlere önerilir?

Göz çevresinde:

  • Morluk
  • Koyu renkli halkalar
  • Kararma
  • Kırışma, ince çizgiler
  • Göz kapağı ödem ve şişliği
  • Torbalanma gibi problemleri olan kişiler için uygundur.

Göz çevresi problemlerinin sebepleri nelerdir?

Göz çevresi problemlerini çeşitli sebepler ile oluşmaktadır. Bu sebepler hem kalıtsal hem de edinsel olabilir. Kişinin ten rengi, göz çevresi rengi yapısal olarak koyu olabilir. Bu bölgedeki deri hassas ve incedir, kolay deforme olur ve birçok olumsuz etkenden çabuk
etkilenir. Bu yüzden yaşam tarzı ve geçen zamanın deride oluşturduğu değişiklikler özellikle göz çevresinde kendini gösterir. Uzun süre bilgisayar başında çalışmak, sigara ve alkol tüketimi, yetersiz su tüketilmesi, uyku düzensizliği gibi günlük hayatta sıkça yapılan
bazı alışkanlıklar gözaltı morluklarının en sık sebeplerindendir.

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi nasıl yapılır?

Göz çevresine birkaç noktadan çok ince uçlu iğnelere sahip olan enjeksiyonlar ile yapılır.Gözaltı aydınlatma mezoterapisi, göz çevresini canlandırmak için özel hazırlanmış bazı bitki, antioksidan ve vitaminlerinden oluşan kokteylin uygulandığı özel bir mezoterapi çeşididir.

Yaklaşık 10 dk sürer.

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi kimlere önerilir?

Göz çevresinde:

  • Morluk
  • Koyu renkli halkalar
  • Kararma
  • Kırışma, ince çizgiler
  • Göz kapağı ödem ve şişliği
  • Torbalanma gibi problemleri olan kişiler için uygundur.

Göz çevresi problemlerinin sebepleri nelerdir?

Göz çevresi problemlerini çeşitli sebepler ile oluşmaktadır. Bu sebepler hem kalıtsal hem de edinsel olabilir. Kişinin ten rengi, göz çevresi rengi yapısal olarak koyu olabilir. Bu bölgedeki deri hassas ve incedir, kolay deforme olur ve birçok olumsuz etkenden çabuk etkilenir.

Bu yüzden yaşam tarzı ve geçen zamanın deride oluşturduğu değişiklikler özellikle göz çevresinde kendini gösterir. Uzun süre bilgisayar başında çalışmak, sigara ve alkol tüketimi, yetersiz su tüketilmesi, uyku düzensizliği gibi günlük hayatta sıkça yapılan bazı alışkanlıklar gözaltı morluklarının en sık sebeplerindendir.

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi nasıl yapılır?

Göz çevresine birkaç noktadan çok ince uçlu iğnelere sahip olan enjeksiyonlar ile yapılır.

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi kaç seans uygulanır?

Tedavi 1-2 hafta aralıklarla 4 seans uygulanır, alınan sonuca göre ayda 1 kez idame seansları planlanabilir.

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi ağrılı mıdır?

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi uygulamadan önce anestezik kremlerin topikal olarak uygulanması işlemin ağrısız geçmesini sağlar.

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi başka hangi yöntemlerle kombine edilebilir?

Gözaltı aydınlatma mezoterapisi, göz altı ışık dolgusu ile kombine edilebilir.

Gözaltı aydınlatma mezoterapisinin yan etkileri nelerdir?

Bu tedaviden sonra göz çevresinde hafif kızarıklıklar, noktasal ödemler oluşabilir. Bu yan etkiler 1 gün içinde hafifler ve yavaşça kaybolur.

Gözaltı aydınlatma uygulamasından sonra nelere dikkat etmek gerekir?

  • Tedavinin seanslarından sonra ve 1 gün göz makyajı yapılmamalıdır.
  • Uygulama yapılan bölgeye asla dokunulmamalı ve bölge ovuşturulmamalıdır.
  • Uygulama sonrası ilk gün çok sıcak banyo yapılmamalıdır.
  • Uygulama sonrası ilk iki gün kırışıklık oluşturabilme ihtimalinden dolayı fazla yüz hareketlerinden ve aşırı gülmekten kaçınılmalıdır.
  • Hareketli sporlar ilk zamanlarda yapılmamalıdır.

Göz mezoterapi ilacın içinde neler bulunmaktadır ?

  • Palmitol tripeptid-1
  • palmitol tetrapedtid -7
  • asetil tetrapeptid -5
  • hyaluronik asit,chrysin
  • trokserutin

Saç Mezoterapisi Nedir, Ne İşe Yarar ?

 

Saç mezoterapisi, hem kadınlar hem de erkeklerde saç dökülmesini engelleyen, bununla beraber saç uzamasını sağlayan ve kelliğin tedavisi olarak da kullanılabilen bir yöntemdir. Kelleşme sorunu yaşayan insanların saç derisindeki gerekli vitamin, mineral ve besin ögelerini sağlayarak, saç dökülmesini önler. Besin ögeleri içeren enjektör yardımıyla, saç derisine bir sıvı enjekte edilerek gerçekleştirilir.

Bu yöntem ayrıca hücre metabolizmasını hızlandırır, enfeksiyonları yok eder ve saç derisindeki kan dolaşımının hızını oldukça artırır. Saç foliküllerini de canlandırırarak, uzun, güçlü, hacimli ve sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardım eder.

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır ?

Mezoterapi yönteminde oldukça ince iğneler kullanılarak, saç derisinin 2-3 mm altına vitamin, mineral, antioksidanlar ve dokuyu güçlendirip, bakım yapacak diğer bileşenler enjekte edilir. Genellikle saç ekim işleminden 6 ay sonra uygulanır ve yeni çıkmış saç tellerine bakım yapıp güçlendirerek gelecekteki saç dökülmeleri önlenir.

  • Saç dökülmesine karşı uygulanacak tedavi işlemi hastaya özeldir. Bir seans tedavi gerektiren alanın büyüklüğüne bağlı olarak 10-30 dakika sürer. Genellikle kafa derisine bitki özleri, vitaminler veya saç tedavisinde onaylanmış finasterid gibi ilaçlar kullanılır.
  • Saç derisindeki hücrelerin canlanmasını teşvik etmek ve gerekli saç derisi koşullarını oluşturmak için ilk 2-3 ay boyunca her 2 haftada bir en az 10 yoğun tedavi seansı uygulanabilir. Üç aydan sonra seans araları uzayabilir.
  • Bazı insanlar tedavinin ilk birkaç haftasında olumlu sonuçlar alabilir. Bu süre saç dökülmesinin ciddiyetine ve bireyin tedaviye nasıl yanıt verdiğine bağlı olarak uzayabilir. Hastalar tedavinin ilk 2-3 ayında önemli sonuçlar gözleyebilir ancak tedavinin tam etkisi 6 ay sonra görülür.

Saç Mezoterapisinin Faydaları Nelerdir ?

  • Saç dökülmesini azaltır
  • Saç büyümesini uyarır
  • Saç kırılmasını önler
  • Yeni saç köklerinin oluşumunu hızlandırır
  • Saç derisindeki hasarlı dokuları onarır
  • Kepekleri azaltır
  • Saç derisinde kan dolaşımını artırır

Dermapen Uygulaması Nedir, Nasıl Uygulanır ?

Dermapen uygulaması minimum epidermal hasarla cildin doğal kollajen ve elastin üretimini harekete geçiren mikro iğneleme yöntemidir. Cilde 90 derecelik açıyla giren iğneler ile bilerek tahribat yaratıp kollajenler, elastin ve hyalüronik asit sayesinde cildin kendisini yenilemesini sağlamaktadır.

Dermapen Uygulama Alanları ve Etkileri

Uygulanan işlem deriyi yenilediği için kırışıklık, skar ve sivilce izleri, sarkma ve çatlak gidermede aktif bir şekilde kullanılır. Bunların dışında cilt sıkılaştırma, açık gözenekleri küçültme, yanık ve ameliyat izlerinin tedavisi, alopesi tedavisi için de kullanılmaktadır.

İşlem sonrası iğnelerle açılan delikler, cilde uygulanan krem, losyon vb. ürünlerin derinin alt tabakalarına geçişini 200 kat arttırmaktadır. Bu nedenle peptid, antioksidan  ve vitaminler gibi cildin yenilenmesini sağlayacak ürünler kullanılmalıdır.

FDA tarafından onay almış olan bu tedavi yönteminin sonuçları  oldukça kısa bir süre sonra gözlenmektedir. Dermapen tedavi yöntemi , enfeksiyon riski taşımamakla birlikte manuel uygulamalara göre daha hızlı, her tür cilt rengi ve tipine uygulanabilir, oldukça kısa, katlanılabilir acılı, yan etkisi minimum olan bir yöntemdir.

Dermapen Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz ?

  • Papulapustular Rosacea
  • Bakteril/Fungal enfeksinyoklar
  • Acna Vulgaris III-IV
  • Açık Lezyonlar
  • Herpes Simplex(Uçuk)
  • Solar Keratozis
  • Siğiller
  • Cilt Kanseri
  • Scleroderma
  • Hemofili
Merhabalar. Size nasıl yardımcı olalım ?